baguetter. skär till 3 baguetter eller mindre bullar, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. På Göken eller Ullared hittar man plåtar för 2 baguetter för ca 45. Jag har köpt 4 st så att jag kan baka ut så det blir 8 baguetter vid varje bak
Knåda varje del och forma till baguetter lika långa som plåten. Baguetterna ska ha knaprig yta. Blanda ihop fördegen till en slät smet, täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 dagar
Gillar ni äppelkakor av det lite rustikare slaget. I så fall tycker jag att ni ska titta hitåt. Vi hade ett överflöd av äpplen i vår trädgård i höstas, och det gällde att försöka variera sig på äppelkakefronten
Här är ett recept på glutenfriabaguetter som jag gjorde på bovetemjöl och durramjöl. Men jag har lärt mig en del knep och tips från Ulrika Davidsson ur hennes utmärkta kokbok med glutenfria recept
Jamen, jag har ju helt snöat in på mitt chaisocker. Jag får nog snart göra en ny omgång, för jag använder det hela tiden i krämer och i olika bakverk och efterrätter
Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
En av de godaste baguetter jag vet är Skagenbaguetten. Idag är det Picknickens dag. Den godaste jag har ätit hittills är på ett kafé i Jönköping där jag är uppvuxen
Ugn 250º. Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°. Rör i fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter
Formar försiktigt baguetter. Ta ut baguetterna och låt dem svalna på galler. Sänk temperaturen till 250 grader när ugnen blivit varm och sätt in baguetterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.