baguetter. skär till 3 baguetter eller mindre bullar, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. På Göken eller Ullared hittar man plåtar för 2 baguetter för ca 45. Jag har köpt 4 st så att jag kan baka ut så det blir 8 baguetter vid varje bak
Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Jobba med fuktiga händer (vatten eller olja) och forma två baguetter och det kommer bli rätt kladdigt
Knåda varje del och forma till baguetter lika långa som plåten. Baguetterna ska ha knaprig yta. Blanda ihop fördegen till en slät smet, täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 dagar
Formar försiktigt baguetter. Ta ut baguetterna och låt dem svalna på galler. Sänk temperaturen till 250 grader när ugnen blivit varm och sätt in baguetterna
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
När det kommer till just köttgrytor så tycker jag väldigt mycket om den rustika sorten med stora matiga bitar och enkla ingredienser, och det är exakt vad denna grytan är
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguetter med väl mjölade händer. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 20 minuter
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Nästa gång ska jag prova att lägga baguetterna på bakstenen i stället för en vanlig plåt, tänker mig att de blir ännu bättre skorpa då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.