Koka upp vispgrädde, mjölk, lakritspulver och vaniljstången med frön. Det härär den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Lägg i frukten i mixern och kör ett tag, blanda sedan i mjölken och mixa tills det liknar glass. Solen har stekt på som bara den i helgen och när sötsuget slog till i denna hälsosamma period slog vi istället till på nyttig kiwiglass
Känn med sticka så kakan är torr i mitten. Lagom söt, med en len kräm och rostad kokos. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta i det i smeten, rör ner
Dela smöret i mindre bitar och blanda med kesella, vetemjöl, havregryn och salt. Gick ju bra det med. Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den härhärliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
Jämna till ovansidan med en sked som du fuktar i lite kallt vatten. Ett veganskt bröd med andra ord. Häll därefter i kokosoljan och mjölken, blanda väl och rör tills smeten tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.