Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig. Dela degen i 24st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 3-4st per bleck/plåt
Solroskärnor. 1st bröd (med 13st frallor). Dela degen i 13st lika stora bitar och rulla varje bit till en boll, doppa bollen i valfri topping och lägg bollarna ganska tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper
Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig. Dela degen i 45-50st bitar och rulla varje del till en "10cm lång korv", doppa de i basmüsli och lägg alla längder på plåtar med bakplåtspapper under och platta till dem en del och pudra över mjöl
Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig. 6dl lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver). Dela degen i 4st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 2st per bleck/plåt, strö över vetemjöl. 6dl lantmjöl med 4 sädesslag & surdegs(pulver)
Mosa till slät med stavmixer. Servera soppan och med varm MiFU på toppen och garnera med basilikan. Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp
Är du ute efter ett väldigt nyttigt bröd är det ju såklart den sylten du ska använda, men kan tänka mig att det kanske blir snäppet godare med vanlig lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.