Jag och Christoffer bakade enkla men supergoda Vallmobröd, rekommenderas verkligen. Det är ett mjukt och saftigt bröd som passar perfekt att fylla med någon god goja och ta med på picknick
Ta fram en ugnsform och smörj dem med koksolja, jag använde en brödform med måtten L. Och hemma stod NoGii Whey & Quinoa Protein från Nordic Athletes och väntade på att provbakas med
I söndags bakade jag skaldjur paj till lunch. Recept hämtade jag från helenaljunggren Skaldjur Paj. Blanda ner alla ingredienserna med creme fraichen och fyll pajformen med röran
Salt & peppra samt. 5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Här kommer ett supergott recept på smulpaj. Smulpaj. Bär så att det täcker botten av en pajform. 150 g kallt smör2 dl strösocker2 tsk bakpulver3 dl vetemjöl2 dl havregrynLägg bären i botten av en pajform. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg
Ett sista tips innan vi dyker ner i receptet är att använda en ugnstermometer när du bakar bullar och bröd om du har en sådan (om inte så är ett annat tips att köpa en sån, det finns bra och billiga på t
1. Blanda ostarna och rulla dem till kulor, en knapp matsked ostmassa till varje. Förvara i kylen. Rulla kulorna i pepparkaksmulor strax före servering
Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ca en timme. Det här behövs till 12 stora portionsbröd. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 12 st runda småbröd. Grädda bröden i ca 12-14 minuter, låt dem sedan kallna på galler under bakduk. 12 stora portionsbröd
Dessa fick kalljäsa undernatten. Mycket goda o nyttiga. ca 15 st stora frallor eller 25 små50 g jäst3 dl kall filmjölk2 dl kall mjölk1 dl kallt vatten½ dl olivolja2 msk linfrön2 msk sirap1 dl mannagrynca 1 tsk vardera Salt o örtsalt 8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn2 dl vetemjölSesamfrön till toppingSmula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten