Sedan är det bara att kavla dom så dom blir runda. Supergoda taco piroger gjorde jag idag. Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig
Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger. Rör ut jästen med lite av vätskan tillsätt sedan resten av vätskan
Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Sedan är det bara att kavla dom så dom blir runda. En med kött fyllning och en med skinkfyllning. Hallå alla bloggläsare här kommer ett supergott recept på piroger
Medan degen jäser är det dax att göra fyllningen till pirogerna. Börja med degen. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Rör ut majsstärkelse i ett glas med kallt vatten tillsätt det till färsröran
Börja med fyllningen för att den ska hinna svalna innan du bakar in den i pirogerna (det är viktigt, annars avger fyllningen så mycket kondens att pirogerna blir blöta)
Pensla pirogernamed smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen. Första gången jag kom i kontakt med dessa var när jag besökte finland för att spela och vi fick dem till frukost
Rulla dem till runda bullar och täck dem med en kökshandduk. Det är så smidigt att ta medpiroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme. Täck med bakduk i 15 min. Penska pirogernamed uppvispat ägg och grädda dom i mitten av ugnen i ca 12 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.