robert

robert

  • 52 Recept
Potatisgratäng

Potatisgratäng

Detta är kanske den mest klassiska gratängen i hela landet. Här kommer den i min tappning, och jag lovar dig, den är otroligt krämig och god
Krämig fläskytterfilé

Krämig fläskytterfilé

Supergod fläskytterfilé i god och krämig sås. Bland det godaste köttet tycker jag då det är riktigt mört
Krämig fläskytterfilé i ugn

Krämig fläskytterfilé i ugn

Supergod fläskytterfilé i god och krämig sås. Bland det godaste köttet tycker jag då det är riktigt mört
Köttfärs paj

Köttfärs paj

Super gott recept på en köttfärs paj. Krämig och enkel att göra. Denna paj är väldigt smakrik och krämig
Tacopizza med vitlökssås

Tacopizza med vitlökssås

Här kommer receptet på de jättegoda tacopizzorna. De var lite av en blandning mellan pizza, pirog och kebab
Rödbetssoppa och piroger

Rödbetssoppa och piroger

Rödbetssoppa med hemgjorda lammfärsfyllda piroger. En favorit kring jul och under hösten och vintern här hemma är rödbetssoppa (borsjtj) och piroger, som är populärt i Polen och Ryssland
Piroger med fetaost och salami

Piroger med fetaost och salami

Sätt ugnen på 250 grader. Deg. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en matberedare. Tillsätt matfettet i mindre bitar
Piroger med fetaost och salami

Piroger med fetaost och salami

Sätt ugnen på 250 grader. Deg. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en matberedare. Tillsätt matfettet i mindre bitar
Runda piroger med ostfyllning

Runda piroger med ostfyllning

Nu fyller jag frysen med piroger. Alltid bra att ha om jag får oväntat besök. ) Men egentligen är det förberedelse för E´s kalas
Piroger med kycklingfyllning

Piroger med kycklingfyllning

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Blanda ner övriga ingrdienser och arbeta till en smidig det

Baconpiroger

Gör degen enligt receptet till kycklingpiroger. Fyllning. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med smör
Piroger, fyllda med pulled pork

Piroger, fyllda med pulled pork

Brukar du göra piroger. Det är perfekt på sommaren att ha i frysen och bara packa ner i strandväskan eller som ett mättande mellanmål
Piroger med fetaost och bladspenat

Piroger med fetaost och bladspenat

Idag testade vi att göra glutenfria piroger bakade på mandelmjöl. Resultatet blev över all förväntan. Piroger med fetaost och bladspenat 4 stycken
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Gör så här. Blanda vinäger, schalottenlöksfond samt vatten i en kastrull tillsammans med dragon, vitpepparkorn
Köttfärssås med grädde

Köttfärssås med grädde

Gör så här. Bryn färsen i olivolja & smör. Tillsätt grönsakerna och tärnat bacon. Låt fräsa någon minut. Häll i vatten, fond, vin och passerade tomater, rör om och sjud under lock i 15 min
Sås till matjessill

Sås till matjessill

Så här i silltider, särskilt matjessilltider verkar alla gå på autopilot. Det ska hämtas färskpotatis (eller nypotatis om du dialektalt hör hemma i södra Sverige), öppnas matjesburkar och klämmas ur lite gräddfil

4 såser till köttfärs

4 såser till köttfärsTIMJANSÅS MED MORÖTTER4 portioner4 dl mjölk2 msk mjukt smör eller margarin2 msk vetemjöl½ tsk salt
Sås till biff eller köttbullar

Sås till biff eller köttbullar

Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizena tills den får den konsistens du vill ha

6 såser till biff

6 såser till biffPAPRIKASÅS6 portioner3 paprikor av olika färgsmör eller margarin3 dl vispgrädde1 dl mjölk2 msk vetemjöl1 köttbuljongtärningsalt, pepparSkär paprikan i små tärningar

8 såser till pasta

8 såser till pastaTOMAT- OCH LÖKSÅS4 portioner1 burk krossade tomater, ca 400 g1 purjolök1 tsk dragon2 dl crème fraîchesalt, svartpepparKoka upp tomatkrosset och låt det koka häftigt, så att en del vätska ångar bort
Hollandaise Sås med Kokosolja

Hollandaise Sås med Kokosolja

Ingredienser. 1 dl Kokosolja, gärna utan smak. 6 Äggulor. 1 st Citron, saften av. Oprocessat Salt. Gör så här. 1
Skolans fisksås- Kall dillsås

Skolans fisksås- Kall dillsås

Kall dillsås (skolans fisksås). 3 dl gräddfil. 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)