Dela degen i två lika stora bitar, knåda till runda eller avlånga degbitar och lägg dem i jäskorgar. Blanda surdegskultur, rågfullkornsmjöl och vatten och låt stå i 24 timmar. 10 minuter Dela degen i två lika stora bitar, knåda till runda eller avlånga degbitar och lägg dem i jäskorgar
Ingredienser Portioner. Ger 1 bröd 1 stort ljust runt bröd 150 g mjölkfritt margarin 3/4 dl olivolja 3 finrivna vitlöksklyftor 1 dl finhackad persilja 2 krm salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dessa fick kalljäsa undernatten. Mycket goda o nyttiga. ca 15 st stora frallor eller 25 små50 g jäst3 dl kall filmjölk2 dl kall mjölk1 dl kallt vatten½ dl olivolja2 msk linfrön2 msk sirap1 dl mannagrynca 1 tsk vardera Salt o örtsalt 8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn2 dl vetemjölSesamfrön till toppingSmula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten
Göra en deg på kvällen för att sen klicka ut dem på plåt på morgonen och baka av dem. Så degen gjorde jag igår kväll och bakade av imorse innan jag gick till jobbet imorse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.