Låt sconesen svalna i en brödkorg under en kökshandduk. - När jag tagit ut sconesen ur ugnen lägger jag dem alltid i en brödkorg med en kökshandduk både under och över sconesen och sedan låter jag dem ligga och vila i ca
Brödet kräver ingen jäsning och degen är lättarbetad. Brödet reser sig som naanbröd ska göra, dock kan man aldrig jämföra en deg med bakpulver med en som har jäst
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen
Sjukt gott blev det här. Tyvärr blev det ganska få så nästa gång tänker jag nog dubbla receptet. 25 g jäst6 dl vatten 1 msk salt1 msk honung5 dl fruktmüsli2 dl rågmjöl2 dl grahamsmjöl8 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)Smula jästen i en bunke
Det är söndagsmorgon och vad passar bättre än att baka lite bröd, närmare bestämt ett müslibröd. Jag har varit uppe ett bra tag och har ett müslibröd i ugnen som är klart alldeles perfekt till frukosten
Att baka sitt eget bröd är något en borde göra oftare egentligen. Det är ju så underbart gott, man vet exakt vad brödet innehåller och dessutom bra för ekonomin