4 800 g blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi 1 - 2 msk riven kokos eller kokosflakes 100 g riven vitchoklad 2 dl crème fraiche 1 - 2 krm vaniljpulver (eller efter smak) 1 dl finhackade sötsalta mandlar Lägg till i inköpslistan
Servera omgående med vaniljglass och rostadvitchoklad. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Rosta vitchoklad. äggvita. Riv chokladen grovt, lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt i ugnen. Blanda äggvita, florsocker, vetemjöl, mandelmjöl, honung, bakpulver och salt
Balsamicorostade jordgubbar möter krämig och gräddig vanilj söta, lena smaker som möts och bryts av mot den något knäckiga, lätt brända tonen av den rostadevitachokladen och muscovadokolasåsen
Garnera med rostadvitchoklad på toppen. Grädda chokladen på bakplåtspapper i ugnen i 175° C ett par minuter tills den blir gyllenbrun. Bärclafoutis med rostadvitchoklad & Carte d’Or Crema di Mascarpone, 4
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör sedan ned den smälta chokladen. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vitachoklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.