Blanda kikärter, rostadsötpotatis, hälften av spenaten och dressingen. Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt
Ta ut den rostadesötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja. Servera den rostadesötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen
ca 300 g sötpotatis1,5+2 msk olivolja1-2 klyftor vitlökblad från några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkadsalt och peppar8-10 st coctailtomater/små smakrika tomater eller 1 stor tomat delad i fjärdedelar (kan ersättas med rostad paprika)1 paket kikärtor, avrunna och sköljdaev
Ta ut den rostadesötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja. Servera den rostadesötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen
Sötpotatis är verkligen ingen favorit i vår familj. Jag personligen avskyr den där trenden att man ska få friterade sötpotatisstavar istället för riktiga pommes på en massa hak nu för tiden
Sätt ugnen på 250 grader. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor. Hacka vitlöken grovt. Ringla över olivolja och strö på rosmarin och vitlök, blanda om ordentligt
Det ni ser på tallriken är ugnsrostadsötpotatis som serveras tillsammans med en uppvispad ricotta (för att den blir så mycket krämigare och godare om man vispar den), färska fikon och pistagenötter
1 dl rostade hasselnötter. 2 dl rostade hasselnötter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg sötpotatis 1 dl rostade hasselnötter 1 tsk salt 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Spenatpestokräm. 2 dl rostade hasselnötter 100 g Arla Präst® 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g babyspenat 1 grovhackad vitlöksklyfta ½ g salt 1 krm svartpeppar 40 g babyspenat 50 g rödbetsgroddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.