Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Tiden beräknas till ca 30 minuter. Koka upp under omrörning, 3–5 minuter. 3 msk vetemjöl. 3 msk pepparrot
Smaka av med salt och pep-par. Låt sjuda i 3 minuter. 3 msk smör. 3 msk vetemjöl. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Denna är garanterat en av världens bästa kycklingpajer. 2,5 dl vetemjöl3 msk vatten125 gr smörFylling. 1 stor grillade kyckling1 medelstor purjolök300 gr champinjoner2 msk smör till stekning1,5 dl vispgrädde1-1,5 tsk dragon0,5-1 tsk salt1 krm svartpeppar2,5 msk vetemjölca 3 dl kycklingbuljong ( 2 tärningar+3 dl vatten)0,5-1 msk äkta soja Gör så här. 3 msk vatten. 300 gr champinjoner. ca 3 dl kycklingbuljong. 3 dl vatten
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. Häll över sojan och tillsätt ca 2-3 dl vatten. På med locket och låt steken puttra ca 3 timmar , tills den känns mör. Tillsätt ca 3-4 dl mjölk alt hälften grädde. 2-3 morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.