Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Den här rätten kan även serveras med ett aromatiskt kryddsmör på örter, citron och lite vitlök – sök i sökrutan uppe till höger eller gå in i kategorin såser, röror & kryddsmör
Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor
Skala och skär rotfrukterna i skivor. Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 700 g blandade rotfrukter
Skala rotfrukter och vitlök. Dela rotfrukterna till lika stora bitar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Jag toppade min tårta med några rostade pecan nötter som jag kanderat i smält socker. Carrot CakewithToasted Pecans160 g vetemjöl (drygt 2½ dl)6 g bakpulver (1½ tsk)6 g bikarbonat (1 tsk)3 g salt (ca ½ tsk)4 g kanel (1 tsk)1 g mald ingefära (½ tsk)1 g mald muskot, mindre om du river själv (½ tsk)1 krm malda nejlikor115 g rumsvarmt smör125 g strösocker (nästan 1½ dl)2 stora ägg1 tsk vaniljextrakt65 ml mjölk6 dl rivna morötter50 g rostade pecannötterSmöra, mjöla och lägg en runde av bakplåtspapper i botten på fyra formar som är 15 cm i diameter. 50 g rostade pecannötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.