Oxbringa1 kg oxbringa, färsk vatten 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 2 timjankvist 5 vitpepparkorn. Tillbehör och servering300 g morot 300 g rotselleri 300 g palsternacka buljong
Jag kokade en rimmadoxbringa för ett tag sedan och serverade med rotmos och senapssås. Resterna av oxbringan hamnade i frysen tillsammans med det smakrika kokspadet
Recept, kokt rimmad bog medrotfrukter som jag gjorde den. På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Mina damer och herrar låt mig presentera – rimmadoxbringamedpepparrotssåsoch rostade rotfrukter. Förslag på rotfrukter/grönsaker som jag brukar rosta – sötpotatis, morot, palsternacka, paprika, jordärtskocka samt en och annan vanlig potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.