Rimmad oxbringa med senapssås och rostade rotfrukter
Milda.se
Milda.se

Rimmad oxbringa med senapssås och rostade rotfrukter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 kg rimmad oxbringa
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 10-15 cm
  • 1 gul lök
  • 1 bit   rotselleri
  • 75 gr
  • persiljestjälkar
  • 6-7 korn   vitpeppar
  • hel
  • 1 tsk timjan
  • ½ lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 schalottenlökar
  • finhackade
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 4 dl buljong från koket
  • 2 msk grov senap
  • t ex Slotts Skånsk Senap
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 400 g potatis
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • Milda flytande margarin till formen

Beskrivning

    Skölj köttet i kallt vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull eller gryta. Lägg ner oxbringan och låt vattnet koka upp. Skumma noga bort skum som kommer upp till ytan.

    Tillsätt skalade grönsaker skurna i bitar, persiljestjälkar och kryddor. Vattnet ska precis täcka, slå av lite om vattennivån står högt över.

    Oxbringan ska inte stormkoka, bara sjuda. Skumma under kokningen så att buljongen blir klar. Koka tills köttet lossnar lätt från stekgaffeln, ca 2 timmar.

    Låt oxbringan svalna i sitt spad över natten.

    Dag 2: Sätt ugnen på 175°C.

    Skala potatisen och morötterna och skär dem i klyftor och bitar. Skölj purjolöken väl, och strimla den tunt. Lägg dem i en smord ugnsfast form och salta lätt.

    Rosta i ugnen i ca 20 minuter.

    Gör under tiden såsen: Fräs schalottenlök i Milda, pudra majsstärkelse över och späd med buljongen. Låt såsen puttra 5 minuter.

    Rör ner senap och fraiche. Låt koka upp.

    Ljumma ev oxbringan i resten av buljongen. Skiva köttet. Servera med de rostade rotfrukterna och senapssåsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.