Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlårmed potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Reninnanlårmed potatis- och getostkaka, svartrot samt portvinssås. I detta inlägg beskrivs samma recept på ren med andra tillbehör - potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, också jättegott
Svartvinbärssky (kan förberedas helt och värmas på till serveringen). För är det något som vi gillar och uppskattar så är det just mat som kan förberedas när det är dags för festligheter, ju mer tid man kan spendera tillsammans med sina trevliga gäster desto bättre
Finhacka salladslöken och garnera med resten av dillen. 1500 g räkor med skal. 180 g rökt/gravat reninnanlår. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
Ryggbiff serverad med brynta champinjoner, schalottenlöksky & rostad mandelpotatisLakritsgelé med vanlijparfait, havstornsorbet med saltrostade vaniljstängerGrillad älgentrecote med picklade lökar, färskost smaksatt med brynt lök, krispiga lökringar och en rosmarinkryddad rödvinssås & en potatiskakaHjortron serverad med gelé, mynta, mousse, glass & krispigt chokladbrödHelstekt reninnanlår serverad med rödvinssky smaksatt med älgchoritzo och sesamfrön samt sesampanerad madelpotatisAv allt det jag åt måste jag säga att renen var den godaste och rekommenderar starkt om ni är i Idre fjäll någon gång att äta på PW kök
* Purjolökstarte med löjrom* Kalvfilé medsvartvinbärssky och rostade gräddiga rotfrukter* Äppelflarn med ingefärsgräddeLÖJROM - HUSMORS NYÅRSFAVORITViktors nyårsmeny faller mig i smaken av några olika skäl
Smaka av buljongen med salt. Häll över buljong och servera med en klick crème fraiche. Låt sjuda ca 1 timme tills köttet är mört (innertemp 62° eller känn med en kniv). Klicka ner små klickar med hjälp av 2 teskedar i det sjudande vattnet
Det blir den klassiska kantarellrisotton, helstekt reninnanlår och en rödvinssås. Rödvinssås gör sig även till kyckling eller till gös med skogssvamp och bacon
Peter valde rökt reninnanlår. Peter hade tagit med sig ett fång rosor. Dagen efter styrde vi vår kosa mot Tällberg (efter en shoppingrunda i Sala eftersom Peter hade missat att ta med sin resegarderob
Kylskåpet fyllt av ankbröst, lövbiff, rökt vildsvin, ölkorv, reninnanlår och älgisterband. Och hade jag varit bra på kartfunktioner, eller om jag hade engagerat mig mer i saken, hade jag illustrerat dagens eskapader med kartor, markeringar och pilar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.