Fyllde och garnerade tårtan med Whipped cream cheese frosting, en otroligt god frosting som är lagom söt som dessutom går att använda till att spritsa på cupcakes
Montera tårtan medfrosting mellan varje lager, eventuellt även med hallon. Själv hade jag totalt lyckats med konststycket att missa att det är Valborg idag
Därför bjuder jag såklart på Redvelvetcake – en sammetslen kaka med en väldigt charmig historia. Använd rejält med färg – smeten ska bli riktigt ceriseröd
Skär kakan i tre delar med en vass kniv och bredfrostingen på den undre delen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vittvinsvinäger, olja och filmjölk
Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Cream cheese frosting. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk
När chokladen svalnat en aning blandade jag ihop den med osten och fyllde tårtan med ett lager. Jag använde mig inte av några mått till frostingen utan höftade bara till det
RedVelvet, denna mytomspunna tårta var man ju tvungen att testa. Tårtan härstammar från den amerikanska södern, och kan också kallas Devils cake och One Hundred dollar cake
Lägg på sista bottnen och täck sedan hela tårtan med ett jämnt lager av frosting. För några veckor sedan hade jag mitt årliga adventsfika (med årligt menar jag att det är andra året i rad, men kommer att göra det till en årlig tradition så god vänner, var ni bjudna i år kan ni räkna med en inbjudan även nästa år) och förutom en massa goda ostar så bjöds det även på lussekatter, pepparkakor, karamelliserade mandlar, chokladkola och två olika tårtor varav en var den här fantastiska Redvelvetcake från Roy Fares United states of cakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.