Bakat

Bakat

  • 66 Recept
Petit Chouer

Petit Chouer

Petit chouer. Koka upp vattnet och smält smöret i det heta vattnet. Sikta i vetemjölet och rör kraftigt med slev tills degen går ihop till en boll
kardemumma kaka

kardemumma kaka

Bkanda fil och bikarbonat i en skål, rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg I taget under omrörning, blanda torrvarorna i en skål, rör ner i äggblandningen växelvis med gräddfilen, smörj och bröa en form, häll i lite smet i botten, varva sen fyllning och smet i en avlång form, ca 1,5-2 l,
Baka med päron!

Baka med päron!

Det är inte bara de svenska äpplena som mognar just nu – även päronen förgyller trädgårdarna. Passa på att laga mat och baka med päron – på Skånskan hittar du flera bra recept med päron i huvudrollen
Kokosmums/Gräddbullar

Kokosmums/Gräddbullar

Vad än mamma kallade dem på 70-80 talet så är det rena nostalgitrippen att göra dessa läckerbitar. En tunn smet förvandlas till tjockt fluff-fluff som är helt uuunderbar