Vispa smöret mjukt med en elvisp en annan skål. Blanda filmjölken med karamellfärgen. Med elvispen på låg hastighet blandar du i mjölblandningen coh filmjölken i äggsmeten
Lägg på ett lager med frosting. Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta
Själv hade jag totalt lyckats med konststycket att missa att det är Valborg idag. Själv har jag ännu en gång snöat in på det underbara bakverket RedVelvetCake
Därför bjuder jag såklart på Redvelvetcake – en sammetslen kaka med en väldigt charmig historia. Använd rejält med färg – smeten ska bli riktigt ceriseröd
Sedan fyllde jag den med rårörda bär och whipped cream cheese frosting. När jag ändå gjorde redvelvetcupcakes igår, så passade jag på att göra en tårta också
När chokladen svalnat en aning blandade jag ihop den med osten och fyllde tårtan med ett lager. Blanda i ytterligare en tredjedel av mjölmixen och sedan resten av buttermilken
RedVelvet, denna mytomspunna tårta var man ju tvungen att testa. Tårtan härstammar från den amerikanska södern, och kan också kallas Devils cake och One Hundred dollar cake
Har du tre bakformar av samma mått, fördela då smeten jämnt i dessa, gräddningstiden bli något kortare än med en form så håll koll under tiden dom är i ugnen
För några veckor sedan hade jag mitt årliga adventsfika (med årligt menar jag att det är andra året i rad, men kommer att göra det till en årlig tradition så god vänner, var ni bjudna i år kan ni räkna med en inbjudan även nästa år) och förutom en massa goda ostar så bjöds det även på lussekatter, pepparkakor, karamelliserade mandlar, chokladkola och två olika tårtor varav en var den här fantastiska Redvelvetcake från Roy Fares United states of cakes
Det blev en hel del ändringar, största förändringen blev frostingen där jag sänkte mängden florsocker med flera deciliter för att den inte ska bli sliskigt söt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.