1 Frosting600
g cream cheese 150 g smör, rumstempererat 0,5 tsk äkta vaniljpulver 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötmaRed velvet cake
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två st 20 cm springformar.
Blanda din egen buttermilk på mjölk och vitvinsvinäger. Låt stå några minuter. Mjölken kommer att separera sig. Det är ingen fara. Det ska vara så. Blanda mjöl, socker, kakao, salt och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan. Vispa upp äggen lite lätt. Tillsätt olja, buttermilk, vinäger, vaniljpulver och röd färgpasta. Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. Vispa ordentligt så att allt är blandat. Fördela i de två formarna och grädda i ca 30-40 minuter tills en tandpetare kommer ut ren.
Låt svalna på galler. Frosting
Vispa cream cheese och smör slätt och fint. Tillsätt vaniljen. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös. Montering
Skär av toppen på botten om den är ojämn. Lägg på ett lager med frosting. På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta. Använd resterande frosting och lägg ett lager på toppen och runt om kanterna. Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering.
Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.