Red velvet cake
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk + 1 tsk vitvinsvinäger
  • 16 dl vetemjöl
  • 15 dl strösocker
  • 11 msk kakao
  • 10,5 tsk salt
  • 11 tsk bikarbonat
  • 12 stora ägg
  • 13,5 dl neutral olja
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 10,25 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 ca 2 tsk röd färgpasta (alt röd hushållsfärg)
  • 1600 g cream cheese
  • 1150 g smör, rumstempererat
  • 10,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 110-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma
  • 1 Red velvet cake2,5 dl mjölk + 1 tsk vitvinsvinäger 6 dl vetemjöl 5 dl strösocker 1 msk kakao 0,5 tsk salt 1 tsk bikarbonat 2 stora ägg 3,5 dl neutral olja 1 msk vitvinsvinäger 0,25 tsk äkta vaniljpulver ca 2 tsk röd färgpasta (alt röd hushållsfärg)
  • 1 Frosting600 g cream cheese 150 g smör, rumstempererat 0,5 tsk äkta vaniljpulver 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötmaRed velvet cake
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två st 20 cm springformar.
  • Blanda din egen buttermilk på mjölk och vitvinsvinäger. Låt stå några minuter. Mjölken kommer att separera sig. Det är ingen fara. Det ska vara så. Blanda mjöl, socker, kakao, salt och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan. Vispa upp äggen lite lätt. Tillsätt olja, buttermilk, vinäger, vaniljpulver och röd färgpasta. Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. Vispa ordentligt så att allt är blandat. Fördela i de två formarna och grädda i ca 30-40 minuter tills en tandpetare kommer ut ren.
  • Låt svalna på galler. Frosting
  • Vispa cream cheese och smör slätt och fint. Tillsätt vaniljen. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös. Montering
  • Skär av toppen på botten om den är ojämn. Lägg på ett lager med frosting.  På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta. Använd resterande frosting och lägg ett lager på toppen och runt om kanterna. Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.