Själv har jag ännu en gång snöat in på det underbara bakverket Red Velvet Cake. Så bli inte förvånade om det skulle dyka upp en, eller flera Red Velvet Cakes på bloggen
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och hushållsfärg och rör till en slät smet
När jag ändå gjorde red velvet cupcakes igår, så passade jag på att göra en tårta också. )Botten är samma recept som red velvet cupcakes, det räcker till en form på 24cm
Men jag testade att göra en red velvet tårta som var ok, men smakade mer när man hade härliga bär. Det var ett tag sedan jag gjorde denna tårtan, varit lat och inte orkat att trycka på publicera
Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål blanda den röda pastafärgen och kakao. Mixa sedan smör och socker fluffigt ungefär 3 minuter
Red Velvet, denna mytomspunna tårta var man ju tvungen att testa. Red Velvet Cake1 2/3 dl mjölk2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)80 g rumstempererat smör3 dl socker2 ägg45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)1,5 msk kakao0,5 tsk äkta vaniljpulver3 3/4 dl mjöl2/3 tsk salt 2/3 tsk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)2/3 tsk bikarbonat1
Här kommer receptet på Red velvet-tårtan jag visade i förra inlägget. Red velvet cake/cupcakes60 g osaltat, rumstempererat smör150 g socker1 ägg10 g kakao1 1/2 msk röd karamellfärg1/2 tsk vaniljessens (vaniljsocker går också bra)1 1/4 dl filmjölk eller yoghurt150 g mjöl1/2 tsk salt1/2 tsk bikarbonat1 1/2 tsk vitvinsvinägerVispa smör och socker poröst, tillsätt ägget och vispa till en väl blandad smet
För några veckor sedan hade jag mitt årliga adventsfika (med årligt menar jag att det är andra året i rad, men kommer att göra det till en årlig tradition så god vänner, var ni bjudna i år kan ni räkna med en inbjudan även nästa år) och förutom en massa goda ostar så bjöds det även på lussekatter, pepparkakor, karamelliserade mandlar, chokladkola och två olika tårtor varav en var den här fantastiska Red velvet cake från Roy Fares United states of cakes
Smakar som morotskaka men är helt klart snyggare. Kakan kommer från den amerikanska södern och fick ursprungligen sin röda färg från en kemisk reaktion mellan kakao, filmjölk och vinäger
En amerikansk klassiker är kanske inte så dum i halloween-tider. Ett recept som enligt de flesta källor härstammar från den amerikanska södern, men som också är känt från Waldorf-Astoria Hotel i New York
10 bitar. 1. Vispa socker och ägg poröst. 2. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en. separat skål och vänd försiktigt ned blandningen i äggvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.