Sätt ugnen på 200 grader. Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Ratatouillen blir ännu godare om den får stå i kylen över natten. Koka ratatouillen i minst 20 minuter på medelvärme under lock. Koka gärna ratatouillen längre upp mot en 40 minuter
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinka till
Lagade en rejäl form med ratatouille häromdagen. Ratatouille är ju bara så otroligt gott till kött, fisk eller som här kyckling, en riktig favorit tillsammans med en klick bearnaisesås
Ratatouille är kanon att göra en stor sats av och äta i veckan. Den enkla ratatouillen blir färgglad och mycket tilltalande av alla olika grönsaker, som här ska puttra ihop ytterligare och bli mjuka och goda i tomatsåsen
) Nu senast lagade vi till en ratatouille (nästan lika svårt att säga som att stava) som fick sej en dos grädde och ost innan den ugnsgratinerades, allt blir ju godare med grädde och ost eller hur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.