Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehörtill det mesta, bland annat tillfödelsedagsmiddageni lördags då vi åt halloumi- och basilikapaneradkycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Ratatouille. Detta är en klassisk fransk grönsaksröra. När grytan är klar smakar du av med salt och nymald peppar och serverar dinratatouille med svarta oliver
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinkatill
Idén med en crock-pot är att man kan förbereda middagen på morgonen innan man går ut och sedan komma hem till en varm färdigmiddag lagad från grunden, så att man slipper stå och svänga ihop något snabbt när man är så hungrig att magen skriker
13 vitlöksklyftor. 11 grön paprika. 11 zucchini. 11 aubergine. 11/2 dl vittvin. 1olivoljatillstekning. 1svartpeppar, malenSkala löken och vitlöken och skär ibitar. 1Kärna ur och skär paprikanibitar. 1Skär zucchinini halvmånar och auberginenibitar. 1Stek löken och vitlökeniolivoljai en vid kastrull, lägg ipaprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt irikligt med olivolja. 1Lägg i tomaterna och häll på vinet. Koka upp och sjud i 15–20 minuter under lock
Lagade en rejäl form med ratatouille häromdagen. Nicke är hemma och sjukskriven för ryggen då han lyfte en kassaskåp på jobbet och det sa ”KNAK” i ryggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.