12-3 droppar
tabasco eller efter smakSkala och hacka lök grovt. Skölj alla grönsakerna. Dela paprika och skär bort fästet och kärnor. Skär i tärningar ca 2x2 cm bitar. Skär aubergine och zucchini i kuber ca 2x2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken fint. Eller pressa den. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs lök och vitlök någon minut. Tillsätt övriga grönsaker och fräs någon minut till. Tillsätt krossade tomater och rör om. Krydda med timjan, rosmarin, lagerblad, salt, vitpeppar, socker och tabasco. Koka ratatouillen i minst 20 minuter på medelvärme under lock. Rör då och då. Koka gärna ratatouillen längre upp mot en 40 minuter. Ratatouillen blir ännu godare om den får stå i kylen över natten.
När du är klar med hackandet och kanske inte bara en utan två stora grytor med ratatouille står och puttrar på spisen kommer du att vara grymt nöjd med dig själv och samtidigt ha dagens underarmsträning avklarad
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1/2 purjolök 1 zucchini 1 aubergine 1 morot 2 paprikor (gärna olika färger) 200 g potatis 250 g champinjoner 1 förp krossade tomater (à 400 g) 1 msk tomatpuré 1 dl olivolja 2 dl vatten 2 tsk oregano 2 tsk salt 1 tsk nymalen svartpeppar Tillbehör bröd fetaost ev tzatziki Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.