Ratatouille – grundrecept
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 1 aubergine, ca 275 g
  • 11 zucchini, ca 200g
  • 11 röd paprika
  • 11 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 lagerblad
  • 11 rosmarinkvist
  • 11 burk krossade tomater à 400 g
  • 12½ dl grönsaksbuljong
  • 11 dl hackad bladpersilja
  • 12 hackade vitlöksklyftor
  • 1 rivet skal av 1 citron
  • 12 dl Arla Köket® smetana
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 aubergine, ca 275 g 1 zucchini, ca 200g 1 röd paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 1 lagerblad 1 rosmarinkvist 1 burk krossade tomater à 400 g 2½ dl grönsaksbuljong Gremolata: 1 dl hackad bladpersilja 2 hackade vitlöksklyftor rivet skal av 1 citron 2 dl Arla Köket® smetanaSkär aubergine, zucchini och paprika i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  • 1 Fräs grönsaker och lök i smör-&rapsolja 3-4 min i en panna. Tillsätt tomatpuré, kryddor, tomater och buljong.
  • 1 Rör om och låt koka på medelvärme utan lock ca 45 min. Smaka ev av med lite salt.
  • 1 Blanda samman ingredienserna till gremolatan. Servera ratatouillen med gremolata och smetana.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.