Raggmunkar, pannkakor, våfflor – you name it. 10 maj, 2017. Raggmunk med bacon i ugnen. Billig vardagsmat,Bra mat i matlåda,Gratänger & ugnsstekt,Kött,Middagstips
Servera med raggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Stek raggmunkarna i stekpanna i lite smör på medelhög värme. Steker du många åt gången kan du ha ugnsvärmen på ca 60°C och förvara raggmunkarna i en ugnsform med aluminumfolié så håller dom sig varma
Ingredienser Portioner. 4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, får fin färg och frasig kant, ca 4 min per sida. Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen vid, ca 80º
Stek raggmunkarna gyllenbruna i generöst med smör i en stekpanna på strax under medelvärme. Lägg gärna upp raggmunkarna på en bakplåtspappersklädd plåt allteftersom de blir klara och ställ in i ugn på 100° värme
Som jag nämnt flera gånger tidigare så är inte pannkakor någon favorit här i vårt hus. Trots detta så dyker det ändå upp enstaka pannkaksvarianter lite då och då på vårt matbord
Frasiga raggmunkar som serveras med stekt fläsk och lingonsylt, så gott. För er som inte är helt hundra på vad raggmunkar är, så är det råriven potatis blandad med pannkakssmet som sedan steks frasiga i en stekpanna och serveras med stekt fläsk och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.