Ragù napoletano di Gina Skala och krossa vitlöksklyftorna. 8 pers IngredienserRagù napoletano di Gina 1 kilo benfri högrev 500 g tjocka revbensspjäll 6 vitlöksklyftor 1/2 dl oliviolja, extra vergine 1 1/2 dl torrt vitt vin 2 1/2 kilo skalade tomater i burk, gärna San Marzano 1 1/2 dl vatten 2 1/2 tsk salt 400 g paccheri (stora pastarör) Pastatopping 250 g ricottaost 2 dl parmesanost
Jag hade tidigare i veckan planerat att tillaga något av recepten i Matälskarens Bolognesetävling och redan då bestämt mig för att använda ragùn i polentagratängen
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Tärna Gustafskorven och hacka löken. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smaka av med svartpeppar och salt
Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vad det faktiskt är, är risottobollar som oftast är fyllda med något - det kan vara allt från ragù, till ost, till skinka, till choklad (om du gör en sötare version) - innan de friteras och avnjuts som snabbmat
Färdig och klar att äta. Täck botten på en ugnsfast form med tomatsåsen och sätt dit lasagnestubbarna. Fiori di pasta gratinate – gratinerade pastablommor Rullar 1 platta(or) gula lasagneplattor, färsk 100 gram ricottaost 50 gram spenat 1 vitlöksklyfta5 skiva(or) fontinaost, kan ersättas med Taleggio 4 skiva(or) prosciuttoskinka 0,25 dl parmesanost salt Béchamelsås 2 dl grädde 1 dl parmesanost 0,5 dl vitt vin 0,5 dl olivolja 2 msk mjöl, rågade Tomatsås 2 st Schalottenlök(ar) 15 gram basilika, stjälkar 200 gram tomat(er), hela, skalade 5 gram socker 1 dl vatten 1 msk smör Garnering. Häll i alla ingredienser och smör och koka på svag värme i minst 30 minuter
Dessa småkakor kallas Baci di Dama, som ungefär betyder något i stil med ”kvinnans kyssar”, och visst ser de ut som små söta kyssar, med chokladfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.