Jag fick till en fantastisk rabarberpaj igår och dessutom en fantastisk glass som tillbehör. )Rabarberpaj (en liten form)Rabarberkompott sötad med dadlar (recept klicka här) halv sats3 msk quinoaflingor3 msk mandelmjöl3 msk havremjöl3 msk rapsolja2 msk kokossockerLägg kompotten i botten på formen. Vaniljglass på kokosgrädde 3 dl kokosgrädde (tetra, utan tillsatser, Santa Maria Extra Creamy)2 äggulor2 msk agavesirap1/2 tsk rent vaniljpulver (eko i burk)Blanda ihop alla ingredienserna
Pajen med det knäckiga täcket var alldeles ljuvlig med en skopa vaniljglass till. Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det lät gott då det var ett täcke över rabarbern med mandelmjöl och smör. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp. Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.