Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. Späd med mera mjölk (max 5 dl totalt om du gör en sats) beroende på mängden och tjockleken på vätskan och efter tycke och smak. 1 kg medelstora (ca 12 st) potatis helst en mjölig sort t
Vaniljsås. 1Vaniljsås2 dl mjölk 3 dl grädde 1 vaniljstång 5 äggulor 1,5 dl sockerGör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt. Skär rabarber i bitar och lägg i form med 2 dl socker
I skrivande stund håller jag på med en ny vaniljsås till morgondagens rabarberpaj. Men som tur är kan man ju hitta rabarber i mataffären att göra paj på, vilket jag gjorde häromveckan och serverade ihop med en hemlagadvaniljsås
Visst är det irriterande när man står där och har gjort någon fin efterrätt, där det skulle passa utmärkt med en läcker vaniljsås till, och så har man ingen hemma
Visst kan ju min uppfattning om såsens enkelhetsgrad ha att göra med att jag bestämde mig för att multitaska på hög nivå just då jag skulle hålla koll på såsen men i alla fall
Rabarberpaj. Eftersom man har degen i kylen ett tag innan man lägger på den på rabarbern och sätter in i ugnen så blir den sådär knaprig med stora bitar, precis så som man vill ha sin smulpaj
Vispa med elvisp. Häll äggblandningen i kastrullen med resterande gräddmjölk. Klä en form med pajdegen och sätt formen i kylen i 5-10 minuter. Grädda i 225 grader i ca 20-25 minuter Egen vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.