1 Vaniljsås2
dl mjölk 3 dl grädde 1 vaniljstång 5 äggulor 1,5 dl sockerGör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt. Skär rabarber i bitar och lägg i form med 2 dl socker.
Häll på smulorna och baka i ugn 225 grader i ca 20 minuter. Vaniljsås
Blanda samtliga ingredienser och koka upp försiktigt under vispning, sila genom sil och kyl ned eller servera direkt.
Så igår slängde jag ihop en knäckig jordgubbar- ochrabarberpajoch en hallon och blåbärspaj. Pajerna med tillbehör gick hem hos gästerna och faten länsades och mamma ville sörpla vaniljsåsmed sugrör
Vår absoluta favorit när det gäller vaniljsås är en som vi haft med här i köket några gånger tidigare, men den tål absolut att upprepas och få stå i strålkastarljuset fler gånger
Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
Ta ut och låt svalna och servera tillsammans medvaniljsåsen. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka både stång och frön med mjölken och grädden
När du är klar är det bara att klicka i chokladpuddingen ochvaniljsåsen i glasen med en matsked. Börja med chokladpuddingen och följ anvisningarna på paketet
Har gjort många olika vaniljsåser genom åren och denna slår det mesta. Den blir frasig och god. Här har jag gjort en paj med cookiesmak med pekannötter i pajdegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.