Rabarberpaj med flingsalt och vaniljsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 dl socker
  • 11 dl havregryn
  • 10,5 krm flingsalt
  • 11 kg rabarber
  • 1 maizena
  • 12 dl mjölk
  • 13 dl grädde
  • 11 vaniljstång
  • 15 äggulor
  • 11,5 dl socker
  • 1150 g smör 3 dl vetemjöl 2 dl socker 1 dl havregryn 0,5 krm flingsalt 1 kg rabarber 2 dl socker maizena
  • 1 Vaniljsås2 dl mjölk 3 dl grädde 1 vaniljstång 5 äggulor 1,5 dl sockerGör smulor av smör, mjöl, havregryn och 2 dl socker samt en rejäl nypa salt. Skär rabarber i bitar och lägg i form med 2 dl socker.
  • Häll på smulorna och baka i ugn 225 grader i ca 20 minuter. Vaniljsås
  • Blanda samtliga ingredienser och koka upp försiktigt under vispning, sila genom sil och kyl ned eller servera direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.