Rabarberbullar med vanilj
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 13 dl mjölk
  • 11 dl strösocker
  • 1 cirka 8 dl vetemjöl
  • 11 ½ tsk stött kardemumma
  • 1125 g rumsvarmt smör
  • 1½ tsk salt
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1 cirka 350 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 11 msk potatismjöl
  • 11 ägg
  • 1 pärlsocker
  • 1 eventuellt florsockerSmula jästen i degbunken och tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, vetemjöl, kardemumma, smöret i klickar och salt under tiden degen arbetas i köksmaskinen tills den släpper bunkens kant, i cirka 10 minuter. Plasta degbunken och låt den jäsa i minst 1 timme i rumstemperatur eller ställ in i kylen över natten.
  • 1 Ta fram degbunken och ställ den i rumstemperatur i 1 timme om den jäst i kylen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Kavla ut den till en rektangel, cirka 35 × 45 centimeter.
  • 1 Fyllning: Blanda smör och vaniljsocker. Bred smöret över degplattan. Ansa, skölj, torka av och skiva rabarberstjälkarna i tunna skivor och blanda med socker och potatismjöl i en skål. Fördela över degen. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär den i 2 centimeter breda bitar. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, cirka 10 bullar per plåt.
  • 1 Sätt ugnen på 240 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  • 1 Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 6–8 minuter. Låt dem svalna på plåten någon minut och sedan på bakgaller. Strö över florsocker vid serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.