1 eventuellt
florsockerSmula jästen i degbunken och tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, vetemjöl, kardemumma, smöret i klickar och salt under tiden degen arbetas i köksmaskinen tills den släpper bunkens kant, i cirka 10 minuter. Plasta degbunken och låt den jäsa i minst 1 timme i rumstemperatur eller ställ in i kylen över natten.
1 Ta
fram degbunken och ställ den i rumstemperatur i 1 timme om den jäst i kylen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Kavla ut den till en rektangel, cirka 35 × 45 centimeter.
1 Fyllning:
Blanda smör och vaniljsocker. Bred smöret över degplattan. Ansa, skölj, torka av och skiva rabarberstjälkarna i tunna skivor och blanda med socker och potatismjöl i en skål. Fördela över degen. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär den i 2 centimeter breda bitar. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, cirka 10 bullar per plåt.
1 Sätt
ugnen på 240 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
1 Pensla
bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 6–8 minuter. Låt dem svalna på plåten någon minut och sedan på bakgaller. Strö över florsocker vid serveringen.
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake med vitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott
Idag bakade jag dessa gudomligt goda vaniljcupcakesmed strawberry milkshake frosting. Jag skulle bara smaka en liten bit eftersom jag bestämt att jag ska börja med LCHF och det är ju ingen bra kombo när man älskar att baka
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. När de jäst till dubbel storlek penslade jag dem med ett uppvispat ägg och strödde på lite pärlsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.