Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt
Krossa cornflakes i en skål och blanda ihop medvaniljsocker. Har haft fullt upp med annat, men förhoppningsvis blir det bättring med uppdateringarna här
Smakar lite som kolasnittar men i en mjuk kaka med massa daim i. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis till det går ihop till en deg
Mjukt morotsbröd med en knaprig ovansida och en sötma både från sirapen och morötterna. Pensla bullarna med vatten, strö pumpafrön eller andra frön och lite flingsalt utanpå
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. Ta fram en bunke och vispa ägg, socker och vaniljsocker tills du får en vit och pösig smet
Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.