Rabarberbullar med mandelmassa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 1100 g margarin eller smör
  • 13 dl mjölk
  • 13/4 dl ljus sirap
  • 11 ägg
  • 12 tsk mald kardemumma
  • 11/2 tsk salt
  • 110-11 dl vetemjöl
  • 1150 g mandelmassa
  • 175 g margarin eller smör
  • 11 tsk kardemumma
  • 1200 g rabarber (2 stjälkar)
  • 11 uppvispat ägg
  • 1 pärlsockerSmula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.
  • 1 Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  • 1 Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, margarin eller smör och kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 jämnstora rutor.
  • 1 Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bullformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  • 1 Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.