Ett knäckigthavretäckemed kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber ochjordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Jag har gärna i ½ tsk mald kardemumma också, och ½ tsk äkta vanilj (finns burkar att köpa numera i de flesta affärer med utmärkta goda små äkta vaniljkorn
), och fylla fat med diverse grönsaker. Svårt att hinna med att laga en massa mat när man jobbar därför är det smidigt att bjuda på lite plock till det grillade
Tärna smöret och nyp i hop det med övriga ingredienser till smuldegen så det blir en smulig deg. Servera med lite vaniljsås, glass , lättvispad grädde eller bara som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.