Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
1 botten175 grader5 ägg2 ½ dl socker2 '½ dl vetemjöl + potatismjöl2 tsk bakpulverVispa ihop ägg och socker i 5 minuter och vispa sedan i resterande ingredienser. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i 20 min
Låt degen gå ihop ordentligt och ställ den kallt en halvtimme före utbakning. Blanda mjöl och matfett i en bunke och avsluta med ett par matskedar iskallt vatten
25 gram jäst · 75 gram smält smör · 3 dl mjölk · 1 ägg · 0,5 tsk salt · 1 msk socker · 7-8 dl mjöl · extra mjöl till utbakning · 1 ägg till pensling · ev sesamfrö. Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar och lägg över på en bakplåtsklädd plåt. 12 bitar och rulla till bullar och lägg över på en bakplåtsklädd plåt