Rabarber och jordgubbspaj med tosca, 6-8 portioner
catrineyngbro
catrineyngbro

Rabarber och jordgubbspaj med tosca, 6-8 portioner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 msk vatten
  •  
  • Fyllning
  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk maizenastärkelse
  •  
  • Tosca
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g mandelspån

Beskrivning

    Gör så här:
    1. Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare eller för hand till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tryck ut degen i en pajform på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk till 175 grader
    3. Skölj och skiva rabarbern i centimetertjocka skivor. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Blanda rabarber och jordgubbar med socker och maizena.
    4. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Smält samman och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt mandelspånen.
    5. Fyll pajskalet med rabarbern och jordgubbarna och toppa med tosca. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills toscan fått fin färg.
    6. Servera pajen ljummen med lite vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.