Rabarber- och ingefäratårta
brinkenbakar.ellematovin.se
brinkenbakar.ellematovin.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Tårtbottnar
  • 115 gram rumsvarmt smör
  • 200 gram socker
  • 100 gram äggvita (ca 3 äggvitor)
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 190 gram mjöl
  • 1 fjärde dels tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,3 dl mjölk
  •  
  • Rabarberkompott
  • 350 gram rabarber, delad i bitar
  • 1 dl blodapelsinjuice
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång 1 tsk finriven färsk ingefära
  •  
  • Cream Cheese-fyllning
  • 100 gram cream cheese
  • 50 gram smör
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 dl av den avsilade rabarbern
  •  
  • Marängsmörkräm
  • 5 äggvitor (1,5 dl)
  • 250 gram socker
  • 450 g rumsvarmt smör
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl av den avsilade rabarbern
  • 1-2 tsk av rabarbervätskan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.