Skiva rabarbernoch lägg den i botten av en ugnsform. Den blev så god och krispig vid första försöket så självklart gjorde jag en till paj till nästa kalasdag
500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Idag bytte jag jordgubbarna mot rabarber. Recept på denna goda goda kaka hittar ni här. Jag tog ut den efter 40 minuter i ugnen, då får den en mjukare yta
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar ochrabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Det gav rabarberkakan lite annorlunda och spännande smak. Den här rabarberkakan t ex. Den är lättgjord, bekväm att skära i lagom stora rutor, och tinar snabbt i sommarvärmen medan kaffet kokar och saften blandas
I fredags snörde jag lyckligtvis ihop en glutenfrioch mjölkfri ananaspaj som blev riktigt god. Smakade inte alls så mycket annorlunda för att vara mjölkfri ochglutenfri
Blanda rabarberoch sirap i en kastrull och sjud rabarbern så att den mjuknar något. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa
Den är dessutom naturligt glutenfri, och. Vid första tuggan så kastades jag i minnet tillbaks till mina barndomssomrar eftersom mormor och gammelmoster alltid bjöd på rabarberoch hyllesaft/fläderblomssaft till midsommar
Igår gjorde jag en mumsig glutenfrirabarber- ochananaspaj som ni bara måste prova själva. Skala och skär rabarbern i mindre bitar och låt vätskan från ananasbitarna rinna av
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.