1 MyntaSätt
ugnen på 225°. Skär rabarbern i 4 centimeter långa bitar. Lägg över i ugnsfast form och vänd runt med strösockret. Tillaga i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
1 Mixa
solroskärnor eller skållad mandel med mjölet i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kardemumma, socker och smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
1 Fördela
smuldegen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, cirka 10 minuter. Låt svalna.
1 Bryt
smuldegen i bitar. Lägg hälften av smulorna i botten på portionsskålarna. Fördela rabarbern i skålarna och lägg lite mer smulor överst. Servera med en klick vispad grädde med florsocker och vaniljsocker. Garnera med smulor och mynta.
Lägg rabarberoch hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten och citronzest. Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen
Mandelmuffins medrabarberfyllningochkardemummacrumble. Rabarberna skivade jag tunt och stekte dem kort tillsammans med smör, nymalen kardemumma och muscovadosocker
Vänd dem försiktigt med florsockret och potatismjölet. Känn med en sticka så kaka är färdig. Skeda över rabarbernaoch jordgubbarna jämt över hela kakan
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.