Rabarber med kardemummacrumble och vaniljgrädde
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g späd rabarber
  • 11 ½ dl strösocker
  • 1½ dl solroskärnor eller skållad mandel
  • 11 ½ dl vetemjöl
  • 1¾ tsk stötta kardemummakärnor
  • 1½ dl strösocker
  • 175 g kallt smör
  • 12 dl grädde
  • 11 msk florsocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1 MyntaSätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i 4 centimeter långa bitar. Lägg över i ugnsfast form och vänd runt med strösockret. Tillaga i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
  • 1 Mixa solroskärnor eller skållad mandel med mjölet i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kardemumma, socker och smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
  • 1 Fördela smuldegen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, cirka 10 minuter. Låt svalna.
  • 1 Bryt smuldegen i bitar. Lägg hälften av smulorna i botten på portionsskålarna. Fördela rabarbern i skålarna och lägg lite mer smulor överst. Servera med en klick vispad grädde med florsocker och vaniljsocker. Garnera med smulor och mynta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.