En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om. Så i fredagskväll invigdes presenten lagom till middagen och mina egenfångade makrillarröktes till perfektion
Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Röktmakrill är gott. Servera makrillenmed nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
Lägg smet på de rökta laxskivorna och rulla ihop. Sila av såsen och smaksätt med lite citron. Regnet fullkomligt öste ner igår med sån kraft att det dånade mot taket
Servera till röktmakrill, grillat eller stekt kött av gris eller lamm. Fördela den rumstempererade makrillen på rostade surdegstoast och toppa med chutney
Söndagkväll och jag sitter med datorn i knät. Egenröktmakrill och svampplockning. Visserligen även fiskespö men för säkerhets skull köpte jag även två hela makrillar som vi skulle kunna röka och äta under helgen
Blanda med riven pepparrot och yoghurt till önskad konsistens. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera fisken med tzatzikin, kokt potatis och sallad eller på knäckebröd
Skär den rökta laxen i småbitar. Sautera den skalade vitlöksklyftan hel i en panna med olivoljan. Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.