Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. RÖDAGRYTAN. Man kan använda färska tomater när de är billiga, men annars går det bra med tomater på burk
Vi åt med klick matyoghurt och vitlöksbröd, jättegott att plockäta brödetmedgrytan. En jättemustig och god Turkisk gryta fast medfläskkött, receptet kommer från Annamarias matblogg
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Jag åt den med rött ris men annat ris, quinoa, dinkel eller couscous fungerar också bra
Blanda med sojan. Rör om ordentligt i burken med kokosgrädde. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och fisksås
Den här grytanmed tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Grytamedröda linser, sötpotatis och saffran. Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.