Även fläskfilégrytan är jättegod, speciellt såsensom är så god men också jätteenkel. Just potatiskakan gör att maten känns väldigt lyxig, nästan som restaurangmat men samtidigt så är den så löjligt enkel att göra
Om såsen till grytan känns väldigt tunn så kan du reda av den med lite maizena redning. Om du hellre vill servera grytamed bara klyftpotatis, kokt potatis, eller ris så skär ner två morötter och ha dem i grytan i stället
Servera gärna med sallad. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla paprikan. 1Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm
Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca ½ timme. SE ÄVEN Läckraste grytorna med högrev Enkla förrätter att bjuda på Efterrätter med choklad som alla älskar
Jag serverade med pressad potatis och sallad. Häll grädde, philadelfiaost, chilisås, sweet chilisås och köttbuljong i en kastrull och sätt på lagom värme så att osten smälter
Jag varvade pasta och köttfärssås, nästan som en lasagne och sen toppad med mumsig mozzarella. Ha sen på ett lager med pasta, sen ett lager medsås, osv
Sås. Fräs curryn under omrörning i en kastrull med smör. Häll såsen över gratängen och strö över osten. Skölj och dela blomkål och broccoli i buketter, och förväll i en kastrull med lättsaltat vatten, 3 minuter. Späd med grädden under omrörning, och låt såsen sjuda i 3 minuter. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.