3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
jag började med soffritto, hällde i fina tomater och fin tomatpuré (det är skillnad på märkena) samt rikligt med rödvin och lät grytan långsamt koka sig färdig
Lägg tillbaka pastan och spenaten i grytan, ringla över olivolja och tillsätt parmesanosten, späd med lite av kokvattnet så det bli en krämigare konsistens på parmesanosten
Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt
Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad, timjan, pressad vitlök, morötter i bitar, vin, vatten och fond. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta
Rör om tills osten smält. morötter, rivna (ca 4 st). 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Skala och skär morötterna. Tillsätt sky, vin, buljong, salt, kryddor, vitlök och den gula löken. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i köttet och bryn det i omgångar
Skiva purjolök och morötter, hacka gullöken och tillsätt i grytan. Häll i vinet och tomatpurén. Servera med ris eller potatis och med lite persilja till
2 st morötter. 3 dl röttvin. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl röttvin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Tillsätt äppeltärningar, grön och orange paprika. Rör ner idealmjöl, hummerfond samt 1 dl av buljongen från fiskbullarna och rör om under tiden grytan kokar upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.