Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Ta bort plasten och pensla degrutorna med vatten och strö över solroskärnor. 110 dl vetemjöl med hög proteinhalt, ex manitoba cream. Ta upp och platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper, 30x35 cm. Dela degen i 24 rutor med en degskrapa
Pensla det färdig jästa brödet med vatten och strö över havregryn och solroskärnor. Koka upp vattnet till skållningen och häll det över havregrynen som mätts upp i en degbunke
Fortsätt sedan med vetemjölet, lite åt gången, så att det arbetas in till en kladdig deg. Klä en långpanna med bakplåtspapper och stjälp ut degen på plåten
De här rågrutorna är något åt det senare hållet. Vist är det kul att lyckas med ett bröd som kräver mycket pyssel och har många moment, men bröd som man bara ”rör ihop” är så smidigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.