110 dl
vetemjöl med hög proteinhalt, ex manitoba cream
1 vatten,
solroskärnorDag 1: Häll kokande vatten över solroskärnorna i en skål och låt de stå och svälla 30 minuter. Sila av vattnet genom en sil och låt solroskärnorna rinna av.
1 Blanda
jäst, vatten, surdeg, sirap, salt och fänkål i en köksmaskin. Tillsätt solroskärnor, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Arbeta degen 10 minuter i köksmaskinen. Ta upp och platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper, 30x35 cm. Dela degen i 24 rutor med en degskrapa. Plasta långpannan. Låt jäsa över natten i kylen eller svalt skafferi.
1 Dag
2: Sätt ugnen på 250 grader. Ta bort plasten och pensla degrutorna med vatten och strö över solroskärnor.
1 Grädda
bröden på andra falsen nerifrån i ugnen i 2 minuter – sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler. Bryt brödet i bitar.
I originalreceptet, som kommer från matklubben. Vi hade en liten slatt med vanliga havregryn i en påse i skafferiet och de passade bra att använda i dessa mjuka och goda frallor
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.