Dagens recept blir stekt på spisen, Du kan använda vanlig urvattnad saltsill på samma sätt. Medelhavssill Var ute på en shoppingtur på 25-metersgatan häromdagen
Blötlägg saltsillen i ca 8 timmar/burksillen i 2 timmar. 3 st stora saltsillar. Låt alla ingredienser (ej rödlöken) sjuda upp under omrörning till sockret smält
Sill med Purjolökssås 2 urvattnade filéer Norsk Saltsill 10 cm Purjolök 1 ½ dl Grädde 1+1 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Riven Muskot Strimla purjolöken i centimetertjocka, sned skivor
De färdiga saltsillarna i förpackning är helt okej för icke-nörden, även om de inte har riktigt samma stuns som om man köper hel salt sill i tunna och vattnar ur den, vilket är ännu en variant
Mest bara rå saltsillsmak. Så börja alltså med att lägga in den urvattnade saltsillen. Senapssill med smak av Fläder Senapssill är ett givet inslag på Julbordet
I en del recept kan man läsa att man bara ska använda en urvattnad saltsill som den är och blanda med till exempel en senapssås, men då blir det en väldigt smaklös sillanrättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.