Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Tonfisksås. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken blank i en gryta med olja
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen,. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt skivade champinjoner och skivad purjolök och fräs ett par minuter
Vintergrillning har sin tjusning. När jag som ung var au pair på Island under ett år, förstod jag att grillning där var något av en nationalsport, och det var en ganska säregen upplevelse att känna doften av grillkol i hela grannskapet och se otaliga små rökpyramiden stiga mot den klara kvällshimlen, med fjällen i bakgrunden, under frostnupna vårkvällar
Dillkött à la Per Morberg. 4 port. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion