Fyll hålet med gelén. Skala äpplena och dela dem i 2 halvor. 2 äpplen. Ta försiktigt ur kärnhuset. Koka i en lätt sockerlag tills äpplet nästan är mjukt
Målet var att bjuda några vänner på en rejäl lördagslunch med stek, rödvinssås och ett potatismos. Så efter en sväng på stan på lördagens förmiddag, med inhandlande av grönsaker, rotsaker och vin, var det dags att traska hemåt till lägenheten
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Han band ihop rådjurssteken, saltade och pepprade, brynde den runt om i en stekpanna för att få fin yta på den, och satte sedan in den i ugnen med en köttermometer instucken
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Gnid in steken med kryddblandningen i köttet och lägg i dubbla palstpåsar i en bunke i kylen. Låt steken kallna skär tunna skivor och ät au naturelle eller med någon god ost
Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Min variant är lite mindre söt än den dåtida, som ofta bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsås till
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.