Detta rådjuret som jag tillagade hade varit med i en bilolycka och min pappa hjälpte till att ta ur och slakta det, något jag skulle vara intresserad av att se hur det går till
Vi festade på rådjur med flera olika Kanariska såser, sallad och ett glas rött. Önskar alla mina läsare, både här och inne på Kostrådgivarna, en god fortsättning på Julen
Avsluta med att tillsätta curry och chilikryddan samt en äggula. Börja med att tända grillen. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
Smaka eventuellt av med mer kalvfond och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens. Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk
Han band ihop rådjurssteken, saltade och pepprade, brynde den runt om i en stekpanna för att få fin yta på den, och satte sedan in den i ugnen med en köttermometer instucken
Servera steken i tunna skivor medpotatismosoch lingonchutneyn. Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssåsmed smak av rosmarin. Tillsätt salt, peppar och red av med lite maizenamjöl som du blandar med lite vatten
När den är klar så smaka till den med dragon, salt och peppar. och en latmask bearnaisesås. Till det gjorde jag en pytt på sellerirot, zuccini och broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.