Quiche Lorraine – ost- och skinkpaj
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 11 krm salt
  • 1125 g smör
  • 12 msk kallt vatten
  • 11/2 purjolök
  • 1150 g riven lagrad ost
  • 1250 g varmrökt skinka, kassler eller bog i bit
  • 14 ägg
  • 12 dl gräddfil
  • 11 dl mjölk
  • 1 salt, peppar
  • 1 blandad salladLägg i mjöl, smör i bitar och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
  • 1 Ta upp degen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta pajformen och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.
  • 1 Ansa, skölj och skiva purjolöken. Mikra skivorna med 1 matsked vatten i en skål i mikron, 30 sekunder. Sila av vattnet. Blanda purjolök, fint tärnad skinka och riven ost och fördela i pajskalet.
  • 1 Vispa ihop ägg, gräddfil och mjölk och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Servera med en blandad sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.